Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

11 üniversite Yozgat’ta tanıtıldı

Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) Üniversite Tanıtım Fuarı, Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

11 üniversite Yozgat’ta tanıtıldı

Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) bünyesindeki 15 üniversitenin katılımıyla 11 ilde düzenlenecek olan 2024 Üniversite Tanıtım Fuarı’nın beşincisi, Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Araştırma, eğitim-öğretim ve bilgi paylaşımı gibi birçok konuda iş birliği yapılması, tecrübe ve kapasitelerin ortak kullanılması gibi amaçlarla 2021 yılında kurulan ve bu kapsamda faaliyetlerine devam eden AÜB, birlik üyesi üniversitelerin bulunduğu 11 ilde, 6 - 23 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştireceği “AÜB Üniversite Tanıtım Fuarları”; Kayseri, Nevşehir, Niğde ve Kırşehir’den sonra Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi.  

Yozgat Bozok Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Protokol Müdürlüğü, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı organizasyonu ile Yozgat Bozok Üniversitesi Bozok Evi Bahçesi’nde, gerçekleştirilen fuarın açılışına, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Hıdır, Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü  İsmail Altınkaynak, Anadolu Üniversiteler Birliği’ne üye üniversitelerin temsilcileri MEB’e bağlı okul yöneticileri, öğretmenler ve üniversite adayı öğrenciler katıldı.

15 üniversitenin oluşturduğu Anadolu Üniversiteler Birliği olarak üniversitelerin tanıtımını yaptıklarını söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, “Burada gençlerimiz için güzel bir imkan var, sosyal medyadan internetten erişebilecekleri bilgileri burada doğrudan doğruya üniversite stantlarını gezerek ulaşabilirler ve her türlü soruya cevap bulabilirler. Gençlerimizin kariyer planlamaları çerçevesinde doğru adımlar atabilmeleri için bugünü iyi değerlendirip, geleceklerini şekillendirecekleri gerekli bilgileri buradan elde edebileceğini düşünüyorum” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin eğitim ve yerleşke konusunda çok iyi bir noktada olduğunu da belirten Hacıhasanoğlu, “30 yıla yakın bir geçmişi olan üniversitemizde bütün fakültelerin bulunduğu bir üniversite konumundayız. Gerek akademisyen kadrosu gerek altyapı gerekse de kampüs anlamında çok iyi bir noktadayız. Tüm gençlerimizi üniversitemizi ziyaret etmeye ve sahip olduğumuz olanakları yerinde görmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Yozgat’ta öğrenim gören, üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencilerinin ve rehber öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği tanıtım fuarında tanıtım temsilcileri;  üniversitelerin  eğitim-öğretim imkanları, bölüm ve program kontenjanları, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri, barınma ve ulaşım gibi konular hakkında bilgi vererek tanıtım materyalleri dağıttı. /Haber Merkezi


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki