Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

102 YILDIR GURURLA OKUNUYOR

Ülkemizin her köşesinde yediden yetmişe Türk Milleti tarafından 102 yıldır gururla, coşkuyla ve minnetle okunan İstiklal Marşı’nın Kabulünün 102’nci Yıl Dönümü nedeniyle ‘İstiklal Marşı’nın Kabul Edilişinin 102’inci Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı’ düzenlendi.

102 YILDIR GURURLA OKUNUYOR

Uğruna her türlü fedakarlık gösterilen bu vatan topraklarında Tür Milleti’nin başını dik tutan, bağımsızlık ruhunun özünü taşıyan,  vatan sevginin ve özgürlük tutkusunun en manidar ifadesi olan İstiklal Marşı’nın kabulünün 102’nci yıl dönümü nedeniyle program gerçekleştirildi. 

Atatürk Anadolu Lisesi tarafından Yozgat Valiliği Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘İstiklal Marşı’nın Kabul Edilişinin 102’inci Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı’na Vali Vekili Adnan Kayık, il protokolü ve davetliler katıldı.

Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Atatürk Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Özlem Şahin, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaparak “Tarihe yön veren milletler, yetiştirdikleri eşsiz isimlerle nefes alırlar. Akif de bu eșsiz isimlerin başında gelir. Milletimizi kurtuluş savaşına askeri ve siyasi anlamda hazırlayan M. Kemal Atatürk, cephe gerisinde manevi anlamda hazırlayan da M. Akif Ersoy’dur. M. Akif, Aziz Türk Milletinin tüm dünyaya verdiği mücadeleyi destanlaştıran, kendisi de başlı başına bir destan olan hepimizi isminde tek Yürek yapan sairimizdir. Doğru bildikleri uğrunda yaşayan, yenilikçi, cehalet düşmanı, çalışmayı bir ibadet şuuruyla yapan bir fikir insanı, yazar, şair, hatip ve bir bayrak adamıdır. Sessizce ve yalnız yașadığı hayatın çığlıkları eserleriyle insanlığın yüreğine dokunmuştur. Hayatı eserleri, eserleri hayatı olan nadide bir şahsiyettir. Bir millettin var olması vatanına sahip çıkmasıyla mümkündür. Bizi bir ana kucağı gibi kucaklayan bu toprakları yabancılara çiğnetmemek, bayrağımızı sonsuza kadar dalgalandırmak, ezan ve kuran seslerini susturmamak her Türkün yaşama sebebidir. Şehadet şerbeti içenlere vefa göstermek gelecek nesillere birlik ve beraberlik içerisinde aynı ideal duyguyu aşılamak hepimizin vazgeçilmez görevidir. Akif, bu düşüncede olan herkese Asım gözüyle bakmış ve onunla teselli bulmuştur. Hayatını milletine adamış insanları ve eserlerini tam olarak anlatmak mümkün değildir. Anlatıldıkça bir daha yașanılması imkansız bir hayat örneği sergilediklerini hissederiz. Akif de hepimiz için yaşanılması imkansız hayat örneklerinden birisi olmuştur.  İstiklal Marșı, Türk milletinin ezelden ebede uzanan kaderinin marşıdır. Bu marş Türk Milletinin üstün meziyetlerini, kutsal değerlerini ve Türk Milletinin tarihine tutulmuş aynadır . Dünyanın zulmüne karsı iman dolu sinelerin verdīği en manidar cevaptır İstiklal marşı. Her mısrasında iman damlar coşar bir milletin varoluş destanı olur.  Her mısrası yaşanarak yazılan tek Milli Marștır. Bu marş bir milletin inanç, irade ve azminin ete kemiğe bürünmüş resmidir. Akif'ın kendi ifadesiyle aklımdan ve kalbimden geçenlere kalemimin hızı yetişmiyor dediği coşkunun sesidir İstiklal Marşı.  Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyerek bu destanı yazdıran sayısız kahramanı, onu yüreklerimize İstiklal Marşı diye kazıyan şairi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. 

Mehmet Akif Ersoy’un ‘Zulmü Alkışlayamam’ adlı şiirinin okunmasıyla devam eden programda ‘İstiklal’ adlı kısa film gösterisi ve ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ adlı gösteri sunuldu. Ardından ‘Emanet’ adlı canlandırma yapılarak ‘Bayrak’ parçası seslendirildi. Program, Vali Vekili Adnan Kayık ve Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı tarafından ödüllerin verilmesiyle son buldu. Haber: Sümeyye İLHAN 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki