Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Yozgat 5’inci sırada

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinin başında gelen Yozgat ülke genelinde en çok tarım arazisine sahip olan 5’inci il konumunda.

Yozgat 5’inci sırada

Türkiye’de en çok tarım alanına sahip iller arasında Yozgat 5’inci sırada yer alıyor.

Ülke genelinde 239,4 milyon dekar tarım alanı bulunurken, en çok tarım alanına sahip iller arasında Yozgat 5’inci sırada yer aldı. Yapılan araştırmalara göre Yozgat’ta 6,1 milyon dekar alan tarım arazisi olarak kullanılıyor. 2 bin 54 Kilometrekare yüz ölçümüne sahip olan ve Türkiye’nin yüzölçümü bakımında 15’inci ili konumunda bulunan Yozgat, tarım alanı açısından da ülke genelinde ilk beşte yer alıyor. En çok tarım alanına sahip iller sıralamasında Konya 18,8 milyon dekar alan ile birinci sırada yer alırken, Ankara 11,6 milyon dekar alan ile ikinci sırada bulunuyor. Şanlıurfa 11,2 milyon dekar alan ile üçüncü, Sivas 7,8 milyon dekar alan ile dördüncü Yozgat ise 6,1 milyon dekar alan ile beşinci sırada kendisine yer buldu. İlk onda yer alan illerimiz ise Kayseri, Diyarbakır, Afyon, Eskişehir ve Çorum bulunuyor. 

İldeki tarım arazilerinin verimli bir şekilde kullanılması ve tarımsal üretimin desteklenmesi, bölgenin kalkınmasına önemli bir katkı sağlayabilir. Bu nedenle, tarımsal alanlara yönelik yatırımların artırılması ve çiftçilere destek sağlanması, Yozgat'ın tarımsal potansiyelini daha da artırabilir. İhsan ÇELİKKAYA

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki