Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Sınav pazar günü yapılacak!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2024-YDS/1), 24 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek.

Sınav pazar günü yapılacak!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavla ilgili detayları açıkladı. Buna göre, sınav için 402 binada ve 4 bin 974 salonda düzenleme yapılacak. Sınav güvenliği dahil olmak üzere 17 bin 519 görevli görev alacak. Sınav, 87 farklı sınav merkezinde saat 10.15'te başlayacak ve adaylar saat 10.00'dan sonra içeri alınmayacak. Sınav, 13.15'te sona erecek ve engelli adaylara ilave süre olarak 30 dakika verilecek.

YDS/1, 20 farklı dilde uygulanacak. İngilizce, en çok tercih edilen dil olup 96 bin 757 adayla katılım sağlanacak. Arapça ve Almanca da yoğun ilgi gören diller arasında yer alıyor. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden sınava katılan adaylar için çoktan seçmeli 80 soru hazırlanmış durumda. Diğer dillerden sınava girecek adaylar ise Türkçe'ye ve Türkçe'den yabancı dile çeviri formatında sınava tabi tutulacak.

Sınavın ardından kayıp T.C. kimlik kartına, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası ve fotoğrafı bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık tutulacak. Sınav sonuçları ise 25 Nisan tarihinde açıklanacak.

ÖSYM Başkanı, sınav öncesinde tüm adaylara başarılar diledi ve sınavın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. (İHA)

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki