Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı bu kez hayvan hırsızlığına karşı uyardı

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri vatandaşları bilgilendirip, uyarmaya devam ederken vatandaşlar bu kez hayvan hırsızlığına karşı uyarıldı.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı bu kez hayvan hırsızlığına karşı uyardı

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgede hayvan hırsızlıklarının önlenmesi maksadıyla; Yozgat’ın Sorgun ilçesinde kurulan hayvan pazarında vatandaşlara yönelik; yetkili makamlarca belirlenen yer ve zamanların dışında, hayvan alım satımı yapılmaması, köylere gelen yabancı veya şüpheli şahısların derhal 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak ihbarda bulunulması, hayvanların hiçbir zaman başı boş bırakılmaması, 24 saat esasına göre gözetim altında bulundurulması, sürünün büyüklüğüne göre yeteri kadar çoban eşliğinde hayvanların otlatılmaya götürülmesi, çoban tutulan kişilerin halk tarafından iyi olarak bilinen kişiler tarafından seçilmesi, hayvanların barındığı alanlara sensörlü lamba, kamera gibi cihazlar takılması ve köpek bağlanması hakkında bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, toplumun tüm kesimlerine yönelik kamu yararına katkı sağlayacak konularda bilinçlendirmek/aydınlatmak amacıyla eğitim ve seminer faaliyetlerinin devam edeceği duyuruldu. /Haber Merkezi 

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki