Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Yozgat emniyet güçleri faaliyetlerini sürdürüyor

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir taraftan Yozgat’ta huzuru ve güvenliği sağlamak adına operasyonlar yaparken bir taraftan da vatandaşları ve öğrencileri bilinçlendirmek için eğitim vermeye devam ediyor.

Yozgat emniyet güçleri faaliyetlerini sürdürüyor

Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında Akdağmadeni İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sarıkaya İlçe Emniyet Müdürlüğü, Şefaatli İlçe Emniyet Müdürlüğü personellerince 112 Acil Çağrı Sistemi, Kadın Destek Uygulaması (KADES), Uyuşturucu İle Mücadele Aplikasyonu (UYUMA), Dolandırıcılık, Parada Sahtecilik, Genel Trafik Kuralları, En İyi Narkotik Polisi Anne projeleri ve konularında 87 vatandaşa bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı. 

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelince il merkezinde ise Aşağınohutlu Mahallesinde bulunan 17 işyeri 30 vatandaş ziyaret edilerek; Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) Mobil Uygulaması, Kadın Destek Uygulaması (KADES), Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu (UYUMA), İletişim yolu ile Dolandırıcılık, Hırsızlık, 112 Acil Çağrı, İş yeri güvenliği gibi konularda bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyeti düzenlendi. 

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelleri Erdoğan Akdağ İlkokulu’nu da ziyaret edip “Kariyer Günleri” kapsamında polislik meslek tanıtımı yaparak öğrencilerin kendini koruma yöntemleri, temel güvenlik kuralları, temel trafik kuralları konularında, 50 öğrenciye bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyeti yaptı. 

Yerköy Trafik Denetleme Büro Amirliği personelleri ise Nurdoğdu Ortaokulu’nda genel trafik kuralları, yayaların sorumlulukları ve uyması gereken kurallar, bisiklet sürücülerinin sorumlulukları ve uyması gereken kurallar, trafik işaret cihaz ve levhalarının önemi ve anlamı, trafik düzeni ile ilgili genel bilgiler, emniyet kemeri kullanmanın önemi konularında 20 öğrenciye bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyeti düzenlendi. 

UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında şüpheli 7 şahsın üst ve araçlarında arama yaptı. 

Yapılan aramalarda; 1.95 gram metamfetamin, 1.11 gram eroin, 2 adet pipe, 3 adet sentetik ecza, 1 adet ruhsatsız tabanca, 15 adet fişek ele geçirildi. Şüpheli 7 şahıs hakkında TCK 191 (Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanmak) suçu kapsamında gerekli yasal işlem başlatıldı. 

2 ŞAHIS YAKALANDI 

Aydıncık İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde “Kasten Yaralama” ve “Görevli Memura Mukavemet” suçlarından aranması bulunan 2 şahıs yakalandı. 2 şahıs gerekli yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından cezaevine teslim edildi. /Sümeyye İLHAN 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki