Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Emniyet Yozgat'ın her yerinde!

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir yandan vatandaşları bilgilendirme çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da narkotik suçlarla mücadele ve aranan şahısların yakalanmasına yönelik operasyonlarına devam ediyor.

Emniyet Yozgat'ın her yerinde!

2 FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI

Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından aranan şahısların yakalanmasını yönelik yapılan çalışmalar neticesinde “Trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan 10 Ay, “Tehdit” suçundan 3 yıl 22 gün hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. Şahıslar gerekli yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından cezaevine teslim edildi. 

ŞÜPHELİ 6 ŞAHIS HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince narkotik suçlarla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde 6 şüpheli şahsın üst, araç ve ikametlerinde arama yapıldı.  

Aramalarında; 10.46 gram eroin, 4.84 gram metamfetamin, 2.40 gram sentetik kannabinoid, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 7 adet fişek ele geçirildi. 

Şüpheli 6 şahıs hakkında TCK 191 uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak, TCK 188 uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarından gerekli yasal işlem başlatıldı. 

140 ÖĞRENCİ VE 11 ÖĞRETMENE EĞİTİM VERİLDİ 

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelince ise Yozgat’ta bulunan Yavuz Sultan Selim İlkokulu ve Sakarya İlkokulu ziyaret edilerek “Kariyer Günleri” kapsamında Polislik Meslek tanıtımı yapıldı. Ayrıca 140 öğrenciye kendini koruma yöntemleri, temel güvenlik kuralları, temel trafik kuralları konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyeti yapıldı. 

Yavuz Selim İlkokulu ve Sakarya İlkokulu’nda bulunan 11 öğretmene de Kadın Destek Uygulaması (KADES), Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu (UYUMA), Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) Mobil Uygulaması hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yürütüldü.

TRAFİK EĞİTİMLERİ VERİLDİ 

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü personeli tarafından Sakarya İlkokulu’nda trafik eğitimleri kapsamında genel trafik kuralları, yayaların sorumlulukları ve uyması gereken kurallar, bisiklet sürücülerinin sorumlulukları ve uyması gereken kurallar, trafik işaret cihaz ve levhalarının önemi ve anlamı, trafik düzeni ile ilgili genel bilgiler, emniyet kemeri kullanmanın önemi konularında 32 öğrenciye bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyeti düzenlendi. /Sümeyye İLHAN 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki